MURAT GÖKDERE
Kurucu - Mütevelli Heyeti Başkanı
18 yıldır Bilgi Teknolojileri, Tarım, Yiyecek-İçecek, Finans ve Telekomünikasyon sektörlerinde pazarlama, proje geliştirme ve yönetim aşamalarında tecrübeye sahiptir. Analist olarak başladığı kurumsal hayatına daha sonra yönetici ve girişimci olarak devam etmektedi
Son 8 yıldır tarım faaliyeti yürüten şirketin, ortağıdır.
Fuga Tarım Ltd. Şti., tarımsal üretim ve tarım ürünlerinin işlenmesi konusunda İstanbul merkezli kurulan firmanın Manisa'da kurulu bahçeleri vardır.BBF Partners AG. 2003 yılında yatırım danışmanlık ve yönetimi için kurulan yabancı sermayeli şirketin, iş planının Türkiye'de uygulanması ve geliştirilmesi için çalıştı.
Ton-Ko Komunikasyon Hizmetleri AŞ, İstanbul merkezli şirketin kurucusu ve yönetim kurulu üyeliğini yaptı. Ton-Ko, Türkiye'nin ilk yeni nesil fiber optik ağını tasarlayan ve bu telekom ağını operatör olarak işletmek üzere kurulan şirketidir.
İşletme Lisans diploması vardır.
VEYSEL DOĞAN
Mütevelli Kurulu Başkan Yardımcısı
1961 K. Maraş doğumlu olan Veysel Doğan, 1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans çalışmasına 1985 yılında başlayarak Boğaziçi Üniversitesi Makine mühendisliği bölümünde tamamladı.
Çelik Yapılar, Deprem İzolasyonu ve Deprem İzolatör uygulamaları, Sanayi Makinaları imalatı ve Endüstriyel Tesis kurulumu konularında uzun yıllar görev aldı. 2008-2010 yıllarında Deprem İzolasyon derneğinde Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Halen Organik Tarım ve Organik Hayvancılık konularında faaliyet gösterin DOKA Organik ve Çelik Yapı & Makine imalatı konularında faaliyet gösteren DOKA Endüstri firmalarının Genel Müdürlüğünü yapmaktadır
Evli ve 1 çocuk babasıdır.
Dr. IŞIK KADER KALKAVAN
Kurucu, Mart 2023-Haziran 2024 Yönetim Kurulu Başkanı
Istanbul doğumlu olup 1984 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirmiştir. Halen özel bir şirkette işyeri hekimliği yapmaktadır.
İkinci universite olarak Tarım bolumunu okumus olup kendi ciftliginde permakültür prensipleriyle uygulama yapmaktadır. Ayrıca ilkyardım eğitmenidir. Çeşitli dernek ve kuruluşlarda gönüllü çalışmalar yapmaktadır.
Evli ve 4 çocuk annesidir.
HİDAYET DEMET ÖZDAMAR
Yönetim Kurulu Başkanı
Hidayet Demet Özdamar 1966 doğumlu, evli ve bir çocuk annesidir.
Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını Maltepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda yapmıştır. Üniversite eğitiminden sonra 8 yıl yurt dışında İngiltere’de çalışmış, Türkiye’ ye döndükten sonra özel sektörde profesyonel olarak yer almıştır. Halen Yönetim Danışmanlığı ve aile şirketinde yöneticilik yapmaktadır.
2020 yılında Permakültüre Giriş sertifikası, 2021 yılında PDC sertifikası almıştır.
Permakültür Tasarımcısıdır. Permakültüre ve temiz tarıma ait pek çok eğitim almıştır. İstanbul Tuzla’da kendine ait kent bahçesinde Permakültür prensiplerini uygulayarak ürün yetiştirmektedir. Aynı zamanda “tohum” üzerine projeler yönetip atölyeler düzenlemekte ve eğitimler vermektedir. Kadın hakları ve insan hakları savunucusudur. Farklı sivil toplum kuruluşlarında da yöneticilik yapmış ve üyeliği bulunmaktadır.
SEVİL KARABULUT
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı - Sayman
1976 Istanbul doğumlu ve iki çocuk annesi olan Sevil Karabulut, 1999 yılında Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirdikten sonra İngiltere’de yabancı dil eğitimi almış (1999-2000), Mali İşler Departmanının çeşitli kademelerinde çalışmış, çalışırken 2005 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) olmaya hak kazanıp, sonrasında profesyonel hayatına yönetici olarak devam etmiştir. 2012 Yılında Sabancı Üniversitesi Executive MBA programını tamamlamış, bu eğitim sırasında Boston MIT’de Liderlik ve Girişimcilik eğitimi almıştır. Mali işlerle ilgili birçok sertifika programlarına katılmış, 2014 Yılında Kadir Has Üniversitesi ve VATEL (Uluslararası Otel İşletmeciliği Programı) ortak programı olan Butik Otel İşletmeciliği sertifikası almıştır. Uluslararası Mali Raporlama Uzmanlığı ile birlikte profesyonel hayatına Mali İşler Direktörü olarak devam etmektedir.
FATMA TİJEN ÜLGÜR
Yönetim Kurulu Üyesi - YK Sekreteri
İstanbul Alman Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İş İdaresi bölümü mezunudur. Kimya ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren uluslararası firmalarda planlama, finansal kontrol, operasyon, pazarlama ve satış ile tedarik zinciri alanlarında çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev yapmıştır.
İş hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde de eğitmen ve araştırmacı olarak yer alan Tijen Ülgür yönetim danışmanlığı yapmaktadır.
Evli ve bir çocuk annesidir.
MACİDE IŞIK
Kurucu - Yönetim Kurulu Üyesi
1962 doğumlu. 1997 Gazi Üniversitesi Okul Öncesi Eğitim Bölümü mezunudur. Okul Öncesi alanında çalışmalar yapmakta ve çocuk kitapları yazmaktadır.
Çalıştığı kurumlarda Alternatif Eğitim ve Doğa temelli yaklaşımı benimsemiş olup birçok bahçe projeleri yürütmüş ve yer almıştır.
Ayrıca Türçev 2018 Yılı Okullarda Orman Programı , Eko Okullar, – Tema Vakfı -Minik Tema Programlarına - Bahçeşehir Anaokulu olarak bu programlarda uygulayıcı olarak yer almaktadır.
2019 yılında Taner Aksel tarafından verilen PDC'ye katılmıştır. Bu alanda bahçe tasarım ve uygulamalar yapmaktadır. 2020 Yılında - Orman Okulu Lideri - Level 3 - Forest School Leader (Open Awards Level /İngiltere) –sertifika programına katılmıştır.
Yine aynı yıl “Doğayla Uyumlu Yaşam Projesi” – kapsamında Bahçeşehir Anaokulu öğrenci, öğretmen ve veli işbirliği ile “Bahçe Tasarım ve Uygulama” çalışmaları gerçekleştirmiştir ve bu alanda çalışmalara devam etmektedir.
BUSEM ERİNÇ
Yönetim Kurulu Üyesi
Busem Erinç, pazarlama, marka yönetimi ve stratejik planlama alanlarında yirmi yılı aşkın deneyime sahip vizyoner bir girişimcidir. Aynı zamanda, geleceğin becerileri ile sürdürülebilir ve rekabetçi kariyerler, insan potansiyelini geliştirmeye ve gelecekteki işler için kariyer ve eğitim planlamasına odaklanan Beyond Education Consultancy'nin kurucusu, Harrison Assessments'ın Akredite Danışman Ortağı ve geleceğin mesleklerine yönelik Kariyer Tasarımcısıdır.
Busem çalışma hayatına 1993 yılında Conrad International Otelinde başlamış, Ericsson Telecommunications’da Pazarlama ve İletişim Müdürü olarak kariyerine devam etmiştir. Ayrıca Optima İletişim ortağı ve Stratejik Planlama Direktörü olarak çalışmış ve Turkcell'de Marka Yönetimi Birim Başkanı, Smile Holding'de Pazarlama ve İletişim Direktörü ve Aras Kargo'da Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. Busem, Yıldız Üniversitesi Sanat eğitiminin üzerine İsviçre'deki Lemania College'dan İşletme Yönetimi Diploması ile Boğaziçi Üniversitesi'nden Finans ve Pazarlama Pre-MBA Sertifikası almıştır.
İki çocuk sahibi olan Busem dünyanın gelceğine yönelik sürdürülebilirlik adına öğrencileri
GÜLÇİN AKÇAKAYA EŞMELİ
Kurucu - Yönetim Kurulu Üyesi
1970 İstanbul doğumlu. 1991’de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1993 ve 2016 yılları arasında ulusal ve uluslararası firmalarda satış, pazarlama ve pazarlama iletişimi alanlarında çalıştıktan sonra profesyonel çalışma hayatına veda etti.
2010 yılında çocuk sahibi olduğu süreçte sağlıklı beslenme ve çocuk yetiştirme konusuna duyduğu ilgi, gıdanın tohum, tarım tarzı, işleme yöntemleri, çevre ve iklim koşulları ile birlikte değerlendirilmesi gerektiği konusunda farkındalığının artmasına sebep oldu. Gıda güvenliği konusunda yaptığı araştırmalar sırasında Permakültür uygulamaları ile tanıştı ve 2017 yılında “Permakültür Tasarım Sertifikası” sahibi oldu.
Gıda ve çevre konularında daha etkin fayda ve değer yaratabilmek için birlikte hareket etmenin gücüne inanan Gülçin Akçakaya Eşmeli, gıda kooperatifleri, kır ve kent gıda ağlarının geliştirilmesi konularında aktif çalışmalar yürütmekte, gıda topluluklarında gönüllü görevler üstlenmektedir.
Sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarının yanı sıra, aktif olarak gıda üretimi konularında da girişimlere başlamış, çalı meyveleri yetiştirme, arıcılık ve gıda işleme alanlarında deneyimlerini artırmaktadır.
Dr.YAĞIZ SAVAŞ
Yönetim Kurulu Üyesi
1983 İzmir doğumlu olup 2005 senesinde Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İç Sular ve Deniz Biyolojisi Anabilim dalında lisans eğitimini tamamladı. Ardından aynı fakültede yetiştiricilik anabilim dalında, 2009 yılında yüksek lisans ve 2023 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2005 – 2010 yılları arasında Aydın ve Muğla illerinde yer alan farklı balık üretim tesislerinde görev yaptı. 2010 yılından itibaren İstanbul’da genetik ve nadir hastalıklar üzerine faaliyet gösteren İngiltere merkezli bir ilaç firmasının ülke sorumlusu olarak görev yapmaktadır.
2020 yılında Taner Aksel’in düzenlemiş olduğu Doğa ile Tasarım Giriş Kursu ve Permakültür Tasarım Kursunu tamamlayarak PDC sertifikası almıştır.
Anadolu Üniversitesinden Eko Turizm Uzmanlığı sertifikası, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinden Organik Tarım ve Topraksız Tarım sertifikaları bulunmaktadır.
İstanbul Üniversitesi önlisans Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım bölümlerinde aktif öğrenci olarak eğitimine devam etmektedir.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
ÜLKÜ ECE BAYAR
Yönetim Kurulu Üyesi
Eczacı Ülkü Ece Bayar
1997 İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunuyum. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde Fitoterapi Yüksek Lisansımı tamamladım. İstanbul/Narcity de yer alan Nar Eczanesinde serbest eczacılık yapmaktayım. Beraberinde Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalında akademik çalışmalarıma devam etmekteyim. Evliyim ve 2 çocuğum var.
VEHBİ CANITEZ
Kurucu - Yönetim Kurulu Üyesi
1966(Nüfus kayıtlarında 1965) yılında Kayseri’de Çiftlik kasabası’nda doğdu. İlk öğrenimini burada tamamladıktan sonra parasız yatılı olarak ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Sinan Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1988 yılında Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinin Enerji bölümünden mevzun oldu. İş hayatına kendi kurduğu ve ortak olduğu şirketler ile binalarda ısıtma soğutma ve havalandırma sistemleri kurulması konusunda proje ve taahhüt işleri yaparak devam ediyor. Aynı zamanda büyük ölçekli birçok projede mekanik işleri konusunda danışmanlık hizmeti vermekte.
2019 yılında Taner Aksel ve Permakültür ile tanıştı ve eğitim aldı. Enerji verimliliğini ön planda tutarak karbon salınımını azaltan fosil yakıtlarını mümkün olduğunca az kullanan, su kaynaklarını minimum düzeyde kullanan, tekrar geri dönüşüm ile (gri su ) tekrar kullanan projeler ile uygulamalar yaptı. Türkiye'deki ilk Leed Gold sertifikalı (Ünilever Ofis binası )bina bunun bir örneğidir.
Bu kriterler vakfımızın :insan eli ile doğaya verilen zararı azaltma ilkesi ile örtüşen bir durum olup ayrıca kendi kendine yetme ve çoklu fayda sağlama ilkesine uygun olan kendi enerjisini üreten (Trigenrration sistem ile ) Yerinde üretilen elektrik ile hem taşıma kayıplarını olmayan hem de üretilen enerji nin atık enerjisini kullanarak (sıcak su üretiminde ve Absorbsiyonlu chiller ile de soğutma da kullanan ) doğaya verilen zararı azaltan proje uygulamasına örnektir.
Diğer taraftanda bozulan doğanın dengesini sağlamasında kendimce katkıda bulunmak için Permatürk vakfının kurulmasında ve hizmetlerinde yer almaya karar verdi. Bu aşamada ata topraklarında Permakültür ilkeleri doğrultusunda tarım yapmak için altyapı çalışmalarına başladı.
Çevremi de bu konuda bilinçlendirerek onların da katkısını alarak üstel artışla doğayı düzeltmeye katkıda bulunmak ilk hedefleri arasında.
PROF. Dr. RUHSAR YANMAZ
Yönetim Kurulu Üyesi
1977 Ankara Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden doktorasını tamamlamış olan Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz'ın uzmanlık alanı Sebze Tohumculuğu, Sebze Yetiştirme ve Islahı ile Çevreyle dost (Organik tarım, iyi tarım, permakültür, Agroekoloji) üretim sistemleridir. Emekli Öğretim Üyesi ve Ziraat Yüksek Mühendisi
Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz 1978-1987 Araştırma Görevlisi olarak, 1989-1995 yıllarında Doçent 1995-2022 yılları arasında ise Profesör olarak çalışmıştır.
1995-1998 arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2001'de ve 2014-2020 arasında Bölüm Başkanlığı yapmış 1980-2010 yılları arasında Tarım ve Orman Bakanlığı- Tohum Tescil Komitesi Fakülte temsilcisi olmuştur. Yine aynı yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Sebze ve Süs Bitkileri araştırma projeleri değerlendirmesinde görev almış, 2013-2022 yılları arasında da Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Danışma Kurulu Üyeliği yapmıştır.
Araştırma, makale ve benzeri olmak üzere 215 yayını bulunur. Basılı kitapları ve kitap bölümleri aşağıdaki gibidir.
-
Türkiye Sebzecilik Bibliyografyası. Ankara Ü. Basımevi, ISBN: 975-93098-2-3, 391 s., 2002
-
Hobi Sebze Sebzeciliği GTOB Yayım Dairesi, 124 s., 2013
-
Çeşit seçimi, çeşitlerin ayrımı ve çeşit seçiminde kalite kriterleri; Domates Yetiştiriciliği, ISBN: 978-625-00-0203-2, 65-80, 2021
-
Süs Bitkilerinde Islah Yöntemleri, Süs Bitkileri Islahı -Klasik ve Biyoteknolojik Yöntemler, Gece Yayınları, 23 s, 2021
-
Karnabahar ve Brokoli Islahı, Cilt I, Brassicaceae (Lahanagiller), BİSAB, 41 s, 2022
-
Sarımsak Islahı, Cilt IV. Alliodideae (Soğangiller), BİSAB, 64 s, 2022
-
Kereviz Islahı, Cilt V. BİSAB, 75 s, 2023
-
Salata-Marul Islahı, Cilt VI., BİSAB, 140 s., 2023
Dr.LEYLA KABASAKAL GÜZELOĞLU
Yönetim Kurulu Üyesi
1977 İzmir doğumludur. Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Leyla Kabasakal Güzeloğlu, İşletme yüksek lisansını 2001 senesinde ABD’de Uluslararası Pazarlama konusunda tamamlamıştır. 2019 yılında İkinci yüksek lisansını ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri bölümünde tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında Sürdürülebilir Gıda ve Çevre konusunda uzmanlaşmıştır.
Yurt içinde ve yurt dışında özel sektör tecrübesinin ardından, üniversitelerde Sürdürülebilir Gıda ve Sürdürülebilir Pazarlama konularında akademisyen olarak çalışmaktadır.
2008 senesinde Steve Read’den Permakültüre Giriş kursunu almış, 2009 senesinde Penny Livingston’ın Permakültür ve Dirençli Toplumlar Çalıştayı’na katılmıştır. 2019 senesinde Taner Aksel eğitmenliğindeki Permakültür Tasarım Sertifikası kursunu tamamlamıştır. Permatürk Vakfı mütevelli üyesidir.
Şehirdeki insanın türetici(co-producer) olması gerektiğini ve gıdasının nereden geldiğini bilmesi gerektiğini savunur. Balkon Bahçeleri, Gerçek Gıdaya Erişim, Gıda Zincirleri konularında seminerler ve atölyeler düzenlemektedir. Gıda ve Çevre konusunda çeşitli dergi yazıları, radyo ve televizyon röportajları bulunmaktadır. Evli ve bir çocuk annesidir.